De volgende training start op 2 september 2024 in Engelen

8 trainingen van 1 uur en een intake van 30 min voor 200 euro

kinderen van 7 - 11 jaar

 

Kinderen krijgen vandaag de dag veel prikkels te verwerken. Door gebruik van mobiele telefoons en social media hebben ze vaker last van een vol hoofd en raken ze overprikkeld. Dit kan leiden tot onwenselijk gedrag, slaapproblemen of concentratieproblemen.

 

Mindfulness leert kinderen naar binnen te keren en te voelen wat er is op dit moment. De basis is aandacht te geven aan het NU, het huidige moment.  En daarmee oké te zijn, het te accepteren zoals het is. Een vol hoofd wordt weer leeg en kinderen leren om goed voor zichzelf te zorgen, kunnen zich beter concentreren en gaan beter slapen. Tevens leren ze beter om te gaan met hun gevoelens, krijgen meer zelfinzicht en het verhoogd hun zelfvertrouwen.

 

Mindfulness leert kinderen ook hoe je met tegenslag of spanning omgaat. In deze training leer ik kinderen te surfen over de golven van het leven. De golven kan niemand voorkomen maar jouw kind kan leren vanuit zelfvertrouwen, rust en positiviteit de golven te nemen zoals ze zijn.

De Training

Deze training bestaat uit 8 sessies  van een uur en wordt gegeven na schooltijd, in Engelen bij de Matrix.  Er kunnen maximaal 7 kinderen deelnemen per groep. Voorafgaand aan de training is er een intakegesprek van 30 minuten met ouder(s).  De Mindfulness 4 Kids training die op 2 september 2024 start is bestemd voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar.

 

Onderdelen van deze training zijn:

  • Speelse aandachtsoefeningen (gericht op lichaamsbewustzijn, gedachten en emoties)
  • De bodyscan met een smiley
  • Stilte spelletjes
  • Kinderyoga en lichaamsgerichte oefeningen
  • Ademhalingsoefeningen
  • Mindful bewegen, luisteren, kijken, proeven en ruiken
  • Geleide kindermeditaties
  • Compassie oefeningen

 

U krijgt als ouder materiaal mee om in de thuissituatie te oefenen met mindfulness, samen met uw kind. U kunt uw kind aanmelden door mij te bellen of te mailen.