Persoonlijk

Ik ben Nancy van Oss, geboren in 1973. Samen met mijn man en onze rode kater wonen wij aan het dierenparkje in Engelen. Mensen om mij heen omschrijven mij als: warm, enthousiast, positief, empathisch, betrouwbaar, creatief en gevoelig. Mijn manier van werken straalt rust uit met hier en daar een vleugje humor.

 

In mijn jarenlange ervaring in de jeugdzorg heb ik gezien dat kinderen zich snel op hun gemak voelen bij mij. Ze voelen de verbinding waardoor ze ook hun kwetsbaarheden durven laten zien. Door de voedende aandacht die ik hen geef, laat ik kinderen op een creatieve manier, tot bewustzijn en ontwikkeling komen!

Aandacht

In mijn eigen jeugd kreeg ik te maken met een langdurig, zieke moeder en mijn vader overleed toen ik 11 jaar oud was. Dit was voor mij een nare tijd. Dat wat ik toen werkelijk nodig had, was ‘aandacht’. Voedende aandacht!  Dit is zo ontzettend belangrijk voor een kind. Het is wat alle kinderen nodig hebben en vooral in een lastige situatie.

 

Jarenlang werkte ik met gezinnen en zag ik dat kinderen opbloeiden wanneer zij echte aandacht kregen. Kinderen die aandacht zoeken zijn eigenlijk op zoek naar verbinding. Door aandacht en verbinding kan een kind groeien en bloeien. Daarom heet mijn praktijk: ‘Mindful Kindercoaching’.

Beroepskeuze

Al van jongs af aan wist ik dat ik kinderen wilde helpen die ook in een lastige situatie verkeren. Logisch dat ik op mijn 18e koos voor de HBO opleiding SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening). Ik werkte geruime tijd bij Kentalis waar ik werkte met kwetsbare kinderen. Zij waren gediagnostiseerd met een TOS (Taal Ontwikkelings Stoornis) met daarnaast ASS, ADD, ADHD, een hechtingsstoornis en/of een lichte cognitieve beperking.

 

Later heb ik een post-HBO opleiding IAG (Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling) gedaan om gezinnen nog beter te kunnen behandelen. Bij Buurtzorg Jong werkte ik als Jeugd- en gezinswerker met ver uiteenlopende problematiek. Om mijn eigen praktijk te starten, volgde ik in 2022-2023 de opleiding Kindercoach HSP bij Sonnevelt. Ik heb jaren met veel plezier in de jeugdzorg gewerkt, als Persoonlijk Behandelaar, trainer communicatieve en sociale vaardigheden en Jeugd- en Gezinswerker. Zie mijn LinkedIn.

 

Nu ben ik mijn eigen coachingspraktijk gestart zodat ik kinderen en ouders laagdrempelig en op maat kan begeleiden. Ik ben gespecialiseerd in HSP (hooggevoeligheid) waardoor ik kinderen en tieners kan begeleiden bij het vinden van balans tussen de kwaliteiten en de aandachtspunten van hooggevoeligheid.